Jelenleg is jég borítja a Meszlényi híd alatti tavat, ám táblák figyelmeztetnek: tilos és életveszélyes rálépni arra. A maradék hó azonban jól mutatja: páran mindezek ellenére is rámennek a jégre. Ez történt vasárnap délután is, mikor a rendészeti osztály munkatársai vették észre a térfigyelő kamerákon keresztül, hogy négy gyermek játszik a jégen. Mindez pedig életveszélyes, mert a tó egyes részeinél, akár több méter mély is lehet.

– A felvételen is jól látszik, hogy a figyelmeztető táblákkal próbálják feltörni a jeget, labdáztak rajta, illetve még kerékpárjukat is rávitték a felületre.  Amint a kollégáim észrevették ezt, azonnal a helyszínre siettek és figyelmeztették a fiatalokat a veszélyre – fogalmazott Pethő Róbert, a rendészeti osztály vezetője.

Hangsúlyozta: a szülőknek, tanároknak is fel kell hívni a gyermekek figyelmét az ilyen veszélyekre, mivel a hőmérséklet már többször van fagypont felett, ezért könnyedén beszakadhat a jég, és elmerülhetnek a fagyos vízben. Most azonban nem történt tragédia.