A képviselők rendkívüli ülésen döntöttek a város 2017-es költségvetéséről. Horváth Richárd azt mondta: több olyan fejlesztés indult el tavaly, amelynek látható eredményei a következő egy-két évben lesznek. Ilyenek például a sportcsarnok vagy a jégcsarnok beruházások. A polgármester leszögezte, minden sikeres programot és kezdeményezést megtartottak a 2017-es büdzsében is. Így tovább folytatódik például az utak és járdák felújítását célzó program. 100 millió forintot fordítanak utakra és további negyven milliót járdákra idén.
Az egyik legfőbb célkitűzés ebben az évben, hogy a munkavállalók és a cégek között egy eredményes kapcsolatot biztosítson az önkormányzat. Ezt a célt szolgálja majd az Expo, amely hosszú évek után indul el ismét Hatvanban.

A turizmus nagy hangsúlyt kap ebben az évben, több turisztikai fejlesztést tervez az önkormányzat.
A polgármester szerint a költségvetés kiszolgálja a fejlesztési elképzeléseket, ugyanakkor kihívásokat is támasztott a város elé. Például a kötelező minimálbér-emelés 140 millió forint plusz költséget jelent. A fuvarozó cégek pedig 100 millió forinttal kevesebb adóbevételt termelnek a városnak idén, mint az elmúlt években. Iparűzési adóból azonban a tavalyival megegyező mértékű bevételre számít az önkormányzat. A szigorú gazdálkodásnak és az átgondolt tervezésnek köszönhetően a költségvetés stabil.

Megmaradnak az évek óta népszerű városi szolgáltatások, mint az ingyenes tankönyv, a muskátli vagy a terményosztás, az ingyenes úszásoktatás és a civil szervezetek támogatása is. Horváth Richárd hozzátette: az önkormányzati cégek gazdálkodása is átlátható és eredményes.