Hatalmas volt az érdeklődés a húsvét alkalmából megrendezett programok iránt a Hatvani Vadasparkban.  Az eseményen több mint ötszázan vettek részt. A park gondozói a nyulakat egy olyan ketrecbe helyezték, ahol a gyermekek bátran megsimogathatták és megetethették őket. Ezen kívül húsvét témájú színezőkkel is készültek a rajzolni vágyóknak, a kreatív foglalkozásokon. A rendezvény a Tourinform Hatvan és a Hatvani Vadaspark közös szervezésében jött létre.

Schoblocher Bernadett kifejtette, hogy természetesen a park lakói is várják az állatbarátok látogatását, illetve ügyességi játékok teszik lehetővé a kicsit önfeledt szórakozását.

-A kézműves foglalkozások keretében például, tojásokból nyuszikat készíthetnek a gyermekek, és papírkosarakat is hajtogathatnak. Egy puzzle játékkal is készülünk, aminek sikeres kirakását egy csokival díjazzuk – részletezte Schoblocher Bernadett, a Tourinform Hatvan vezetője.

A vadaspark gondozói egy tojáskeresős játékra is invitálták a családokat, amelyben a csöppségek nagy izgalommal vettek részt.

Homok Dominik elmondta, hogy nagyon szereti az állatokat, így anyja javaslatára eljöttek a rendezvényre.

– Nagyon tetszenek a nyuszik és a vaddisznók, többször is megnéztem őket a mai napon. Részt vettem egy játékban is, ahol találtam egy tojást, amit haza is vihetünk magunkkal – mondta Homok Dominik.

A Hatvani Vadaspark vasárnap és húsvét hétfőn, kilenc és délután négy óra között is várja az érdeklődők látogatását.

Fotó: Albert Péter