Gyerekekkel telt meg a sportcsarnok színpada, a Fortuna TSE tagjainak akrobatikus rock and roll bemutatójával vette kezdetét a Mozgás Éjszakája. Az este során az érdeklődők többféle mozgásformát próbálhattak ki. A program célja azt volt, hogy az egészséges életmódot népszerűsítsék. – Igyekeztünk egy olyan rendezvényt megszervezni és lebonyolítani, amivel minden korosztályt meg tudunk szólítani, mindenkinek tudunk sportolási lehetőséget nyújtani. Azok, akik elsősorban nem az edzések miatt érkeztek, ők is találhattak maguknak elfoglaltságot, például táncbemutatókat, táncoktatást – foglalta össze Krémer Dániel, a Hatvani Média és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A színpadon sorra érték egymást a programok, az érdeklődők kipróbálhatták például a latin tánclépéseket tartalmazó fitnesz programot, a zumbát, valamint az aerobicot, world jumpingot, dinamikus strechinget és kangoot is. Rubint Réka alakreform edzésére pedig több százan gyűltek össze. A fitneszedző elmondta, szívesen jön Hatvanba, mindig nagyon kitartó és lelkes közönség fogadja. Kifejtette, hogy a sport egyaránt jó hatással van a testre és a lélekre. – Azt szoktam mondani azoknak, akik azt gondolják magukról, hogy nekik ez nem sikerül, hogy mindenkinek megy. Meg kell találni azt a sportot, edzőt, impulzust, ami megadja a kezdőlépéseket. Amikor ezt megtalálja valaki, abban a pillanatban kinyílik előtte egy új, csodálatos világ – részletezte.

Pomaházi Alexandra a nővérével érkezett a sportcsarnokba, elsősorban az alakreform érdekelte őket, végül más mozgásformát is kipróbáltak. – Most voltunk először spinningen, igazán feltöltő volt. Rubint Réka edzésének végére már remegett a combunk, utána vettünk részt a biciklizésen. Úgy gondoltam, hogy ez jó kis levezetés lesz, de a végére kellemesen elfáradtam. Nagyon tetszett, szerintem fogok még ilyen szuper edzésekre járni – fejtette ki.

Több sportegyesület és klub képviselte magát az eseményen, így például a Pulzus SE, a Dance Square SE és a No Comment Tánciskola. A Hatvani Taewon-do Klub tagjai is kitelepültek, akik bemutatót tartottak. – Önvédelemmel és egy kis küzdelemmel készültünk, valamint hoztunk pajzsot és pontkesztyűt, ezeket lehetett kipróbálni nálunk. Remélem csináltunk egy kis kedvet az érdeklődőknek, és ellátogatnak majd az edzéseinkre is – mondta Dudás Attila, a klub vezetője.

A kisebbek különböző ügyességi feladatokon vehettek részt, egyebek mellett hopp-hopp pályán, célba dobáson, helyből távolugráson, kapura rúgáson és falmászáson bizonyíthattak. Ezeken az állomásokon pecséteket gyűjthettek, amit aztán ajándékokra lehetett beváltani. Hidvégi Angéla rendszeresen mozog, egy éve pedig szertornázik is. Azt mondta, hogy aktívan részt vett a játékokban, kilenc pecsétet szerzett. – Zsámolyokon kellett ugrálni, az nagyon jó volt, ilyet szoktunk az edzésen is csinálni. Voltak még a földre tett karikák, amikbe pedig páros lábbal kellett beleugrani. A reflexjáték és a mászófal nagyon tetszett, azokat többször is kipróbáltam – tette hozzá.

A létesítmény előtérben dartstáblánál, és a felállított pingpong- és csocsóasztalnál folyamatosan lehetett játszani. Ambrus Miklós a fiával érkezett az eseményre. Otthon napi szinten pingpongoznak, itt is ez a lehetőség tetszett nekik a legjobban. Az a céljuk, hogy a mozgástechnikájukat fejlesszék. – Még általános iskolában szerettem meg ezt a sportot, aztán negyven évig nem gyakoroltam. Idén tavasszal volt egy amatőr verseny, amit a fiam megnyert, akkor láttuk, hogy érdemes folytatni. Most már versenyszerűen pingpongozunk – fejtette ki Ambrus Miklós.

A VIP teremben olyan táncokkal lehetett megismerkedni, mint a senior örömtánc, akrobatikus rock and roll, társastánc és a hip-hop, illetve a salsa alaplépéseit is el lehetett sajátítani. A Mozgás Éjszakája népszerű volt a látogató körében, csaknem hétszázan húztak sportcipőt az eseményre.

Fotó: Albert Péter