Evangéliumi dicsőítő énekművek és olyan klasszikus darabok, mint a „Time to say goodbye” Andrea Bocellitől is felcsendültek a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium tornatermében. Hatvanba látogatott az Olaszországban élő, dél-koreai származású művészekből létrejött Immanuel Missziós Kórus. Az énekkar csaknem 35 éve alakult azzal a céllal, hogy az ének-zene által hirdessék Isten szeretetét. Több országban szerepeltek már, így például Svédországban, Németországban, Franciaországban, Oroszországban, de megjárták Afrikát és Kínát is. Koncertjeik különlegessége, hogy mindig énekelnek az adott ország anyanyelvén. Így most felcsendült több magyar dal, egyebek mellett előadták a „Rejts most el” és a „Te csak az Istennek országát keresd” című dicsőítő énekeket is.

Két részből áll a koncertünk, az első felében egy világhírű áriát, illetve operaénekeket, míg a másodikban Istent dicsőítő dalokat adunk elő, ezek is ismerősek lehetnek a közönségnek. A magyar nyelv mindannyiunknak nagyon tetszik, igaz bonyolult, de gyönyörűen cseng, az Útkészítő című dal például nagyon megható. Több héten keresztül szorgalmasan készültünk erre az előadásra – részletezte Kim Youngdon, az Immanuel Mission Choir karmestere.

A csoport nem először járt Hatvanban, 2017-ben jótékonysági koncertet adtak a Grassalkovich-kastély dísztermében, és színpadra álltak a gimnáziumban is. Most, hogy ismét Magyarországra érkeztek, örültek, hogy visszalátogathattak ide. Az énekkar a Hatvani Református Egyházközség egyik hitoktatója által került kapcsolatba Hatvannal. – Az iskola egyik tanára a mi gyülekezetünkhöz tartozik, ő vetette fel az ötletet, hogy a kórus őszi koncertet adjon. A csoport egyébként járt már az intézményben, akkor azt mondta az igazgató asszony, hogy szívesen várják vissza őket, amikor az országban járnak – foglalta össze Jang Bokyeung.

A kórus magyarországi tartózkodása során több településen koncertezett még. Felléptek Újszászon, Veresegyházon, Tótvázsonyban és Veszprémben, valamint a Hatvani Református Templom vasárnapi istentiszteletén is énekeltek.

Fotó: Albert Péter