A polgármesteri hivatal udvarán sorakoztak a muskátlik csütörtök délután. Két órától vehették át azok a virágokat, akik sorban álltak a muskátliért szombaton, de már nem jutott nekik. Itt már nem kellett sokat várni, egy aláírás után azonnal elvihették a virágokat, akik a hétvégén regisztrálták magukat.

Ráczné Molnár Mária azt mondta, most először vett részt a virágosztáson. – Egy éve költöztem Hatvanba, ez az első alkalom, hogy sorba álltam muskátliért. A lányom már harminc éve itt lakik, ő szólt, hogy használjam ki ezt a lehetőséget – mondta Ráczné Molnár Mária.

Sármány Jánosné pedig elmondta, hogy teraszára fogja kiültetni a pótosztáson átvett muskátlikat. – Ha van rá időm, eljövök a muskátliért, örülök, hogy van ilyen lehetőség a városban – közölte.

Horváth Richárd polgármester kiemelte, az a céljuk, hogy minél virágosabb legyen a város, éppen ezért idén még több muskátli talált gazdára. Tavaly huszonegyezer, ebben az évben több mint huszonkétezer tövet osztottak szét a hatvaniak között.