Tízezerszer ütöttek a levegőbe a harcművészek szombaton az ötös iskola tornatermében. Az eseményen mesterek és tanítványok is részt vettek. A rendezvényt Horváth Richárd polgármester, valamint Lestyán Balázs alpolgármester nyitotta meg. A programra több városból gyűltek össze a harcművészek, a 10 ezer ütés végrehajtásában egy mester segített, ő mutatta a ritmust. A program célja az elhunyt harcművészek, edzőtársak előtti tiszteletadás mellett az, hogy jótékonykodjanak is. – A Tízezer Ütés Napja annak idején úgy indult, hogy nagyon sok harcművész barátunkról hallottuk, hogy sajnos elhunytak, és szerettünk volna összehozni egy olyan közösséget, ahol egyszerre több harcművész meg tud róluk emlékezni és tiszteletetünket fejezhetjük ki azzal, hogy tízezer ütést hajtunk végre az ő emlékükre. Aztán később arra gondoltunk, hogy ha ennyien összejöttünk, akkor támogassunk valami jó célt, támogassunk vele olyan embereket, akik erre rászorulnak – részletezte Koczka Konstantin, az esemény szervezője.

A korábbi évekhez hasonlóan Simon Tímea Nóra, a 10.000 Ütés Napjának főszponzora és az általa létrehozott Szellemi Alkotóműhely tagjai is segítették a rászorultakat, neki köszönhetően idén rekord összeggel, több, mint 400 ezer forinttal támogatták a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét.

Az ellátottak évről-évre részt vesznek az eseményen és előadással is készülnek, emellett ők is csatlakoznak az ütésekhez. Az összegyűlt támogatásért nagyon hálásak, az összegből egy kirándulást szeretnének megvalósítani. – Nagyon öröm és megtiszteltetés, hogy intézményünk fogyatékkal élő ellátása vehette át ezt a támogatási összeget, nagy segítség ez a mindennapi működésünk során. Volt már olyan alkalom, hogy berendezési tárgyakat, informatikai eszközöket vásároltunk a támogatási összegből, de volt olyan is, hogy szabadidős programokat valósítottunk meg. Az idei évben nagy terveink vannak és mint hogyha érezték volna az adakozók ezt, mert soha ekkora támogatási összeget nem kaptunk még. –mondta Semperger Katalin, a hatvani Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője.  

A harcművészek a rendezvényen kétezresével adták le az ütéseket, a szünetekben pedig különböző csoportok tartottak bemutatókat.

Fotó: Albert Péter