Tíz évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit Hatvanban a Hegyalja Sóbarlang. Az akkori átadáson jelen volt Horváth Richárd polgármester és Szinyei András alpolgármester. A városvezetők akkor úgy fogalmaztak, hogy a helyiség kialakítása hasznos kezdeményezés, mivel egy betegség során a hatvaniaknak nem kell messzire utazniuk a természetes gyógymódért. Tóth Ferencné a kezdetektől visszatérő vendég, főként egészségmegőrzés céljából használja a sóterápiát. – Mindig eljövök amikor fáj a fejem, vagy feszültebb vagyok. Egy óra alatt teljesen feltöltődök, utána sokkal jobban érzem magam – foglalta össze.

Az ötven négyzetméteres szobában összesen öt tonna Parajdi só van elhelyezve, a falakon pedig himalája sóból készült kiegészítők találhatóak. Kialakítottak benne egy relax-sarkot, illetve a gyerekeknek úgynevezett somokozót, amiben játszhatnak. A helyiség része mindezek mellett egy olyan generátort is, ami százszázalékos porsót juttat a levegőbe. Békési Jánosné, a hely tulajdonosa elmondta, hogy több betegség megelőzésére és kezelésére használható a természetes ásványianyag. – A felsőlégúti megbetegedésekre nagyon hatásos minden korosztály számára. Kezelünk arc- és homloküreg gyulladásos, asztmatikus és kruppos gyerekeket kimagasló eredménnyel – részletezte. Hozzátette, hogy olyan bőrbetegség, mint például az ekcéma is hatásosan kezelhető ezzel a természetes ásványianyaggal.

A sóbarlangban rendszeresen tartanak olyan programokat, mint baba-mama foglalkozás és jóga. A következő eseményük december 17-én Kövi Szabolcs zeneszerző karácsonyi hangulatú koncertje lesz.

Kezdőkép: Hegyalja Sóbarlang Hatvan