Idén is megtartotta a hagyományos tavaszi szemétszedő akcióját a Pro Natura Mozgalom, melynek célja, hogy megtisztítsák Hatvant az eldobált hulladéktól. Most a nagygombosi gesztenyefasor szakaszán tartották a szemétszedő akciót. Sokan csatlakoztak az összefogáshoz, összesen 60 ember munkálkodott azon, hogy az eldobált hulladékokat összegyűjtse.

Jobbik Ferencné is fontosnak tartotta, hogy megjelenjen a szemétszedő akción, mint mondta: fontos számára a környezetvédelem. – Nagyon zavar, ha szemetes területet látok, ezért döntöttem úgy, hogy én is eljövök a programra és segítek tisztábbá tenni a nagygombosi gesztenyefasort. Bízom benne, hogy ösztönözni tudjuk a többi embert is arra, hogy óvják a környezetet, és ha eldobált hulladékot látnak az utcán, vagy a város különböző területein, akkor azt majd összeszedik, és a kukába helyezik – részletezte.

Lestyán Balázs a Pro Natura Mozgalom elnöke elmondta, hogy évről-évről egyre többen csatlakoznak a szemétszedési akcióhoz, ez pedig azt mutatja, hogy a hatvaniak számára kiemelten fontos a környezetvédelem. – A mozgalom egyre népszerűbb, diákok, idősek és családosok is eljöttek, hogy a többi aktivistával közösen felszámolják az illegális szemétlerakókat. A rendszeres munkánk eredményes, hiszen egyre kevesebb a hulladék a város bekötőútjain. Bízom benne, hogy a jövőben egyre többen tartják majd fontosnak a természeti értékeink megóvását – mondta.

Az akció során tizennégy köbméternyi szemét gyűlt össze, melyet Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai szállítanak majd el.

Fotó: Albert Péter