A kabátok mellett már egyre több tavaszi és nyári ruhát lehetett találni a Szeretet Szombat elnevezésű programon. A ruhabörze azoknak szól, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy ruhát vásároljanak, így ezeken az alkalmakon ingyen juthatnak hozzá minőségi darabokhoz. Legyen szó egy pólóról, pulóverről, szoknyáról, cipőről vagy nyári szandálokról, bőséges a választék. Sok gyermekruhával, bébiholmival készültek és még játékokat is lehetett szerezni. Ugyan többségben voltak a női holmik, a férfiaknak is megérte válogatni, mivel ők is találhattak megfelelőt számukra. A Hatvani Karitatív Összefogás már négy éve aktívan működik a városban: a COVID idején fogott össze kilenc szervezet, hogy segítsen a rászorulókon, azóta pedig folyamatosan dolgoznak. Ez már a 10. alkalom volt, hogy ruhát osztanak.

Az eltelt időszakban nagyon sok eseményt és börzét szerveztünk a hatvaniaknak. Volt ruhaosztás, ételosztás, tartottunk iskolatáska akciót, és nagyon sok rendezvényen kint vagyunk, hogy élményeket is adjunk. Jó látni, hogy ezek a megmozdulások milyen sokat jelentenek, mi pedig nagy örömmel és odaadással segítünk másokon – mondta el Smindé Vereb Julianna, a Hatvani Karitatív Összefogás elnöke.

Kitért rá, hogy már előző este előkészítettek mindent, hogy akik jönnek ruháért, fennakadások nélkül tudjanak válogatni. A mostani ruhákat a Máltai Szeretetszolgálat ajánlotta fel. Ugyanakkor ahogy korábban is, most is készültek élelmiszerrel is, pékárukkal, gyümölcsökkel, de lehetett kapni vegyszereket is.