Sportolók melegítettek sportcsarnokban, nekik szervezett aerobic- és fitnessversenyt a Pulzus SE. A Pulzus Kupán a fiatalok korosztályonként, csapatokban és egyénileg mutathatták be gyakorlataikat. Csollák Helga a hatvani Stranger Things tagja. Mindamellett, hogy már három hónapja készül erre a megmérettetésre, egy lengyel versenyre is edz társaival. – Mindig közel állt hozzám a mozgás, két és fél éves korom óta rendszeresen sportolok. Az aerobicot nagyon szeretem, mert remek az edzőnk, és mindig jó hangulatban telnek az edzések  – mondta.

A megmérettetésre az ország több településéről érkeztek, így például Debrecenből, Szegedről és Budapestről. A kupát azzal a céllal hozták létre, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson a fiataloknak. – A rendezvény két nagy részre oszlik. A versenyaerobicosok nehézségi elemeket mutatnak be a gyakorlataikban. A fitnessesek pedig elsősorban szórakoztató jelleggel lépnek színpadra olyan különböző kategóriákban, mint a step, grande és petite. Nagyon látványos lesz a mai esemény, nagy energiájú mozgást mutatnak majd be a fiatalok, amit a bírók pontoznak – részletezte Teréki Beáta, a kupa szervezője.

Tarsoly Imre elmondta, hogy büszke arra, hogy országos versenyeknek is helyet biztosít Hatvan. Az önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: a város vezetése fontosnak tarja, hogy a mozgás szeretetére ösztönözzék a fiatalokat, ehhez pedig elengedhetetlen a városban működő sportegyesületek, szervezetek munkája. – A civil szervezetek kezdeményezéseinek mindig nagyon örülünk, támogatjuk a munkájukat. Az edzők, testnevelők, a szülőkkel közösen, már egészen kis kortól kezdve meg tudják tanítani a gyerekeknek a szabadidő hasznos eltöltését – hangsúlyozta Tarsoly Imre.

Az esemény során a bírók szigorú pontozási rendszer szerint értékelték a színpadra lépőket. A legjobbakat pedig a rendezvény végén serleggel és éremmel jutalmazták. A Pulzus Kupa első állomása volt a hatvani megmérettetés, a tervek szerint az ország több pontján szervezik meg a verseny folytatását.

Fotó: Rozgonyi Dezső