A virágoknak is szüksége van a nyaralásra. Állítja a szakember. Nagy László növényorvos szerint a szobanövények ápolásához hozzátartozik, hogy nyáron a friss levegőn tartsuk őket. Ezt főként a dézsás virágok igényelik, hiszen vannak olyan fajták, amik napsütés hatására virágoznak. A virágos növények gondozása alapvetően egyszerű, de vannak olyan fajok, amik több törődést és odafigyelést igényelnek. – Az öntözés mellett nagy figyelmet kell szentelni arra is, hogy kivédjük ártalmakat is amiket a károkozók jelentenek – mondta Nagy László.

Hozzátette: locsolás esetében figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen jéghideg, párásításkor pedig kerüljünk a csapvíz használatát. Míg az egynyári virágokat tavasszal, addig a kétnyáriakat júniustól szeptemberig vethetjük el.  Varga Angelika virágkötő szerint a legnépszerűbbek ezek közül a muskátlik, és a petúniák. Kitért arra, hogy az ültetést követően több dologra oda kell figyelni, ha szépen virágzó növényeket szeretnénk a környezetünkben, többek között ajánlott esővízzel öntözni őket. Hozzátette: a petúniák esetében 60 centimétert meghaladó magasság után érdemes visszavágni, hiszen ettől még dúsabb lesz a virágzatuk.

Ha esetleg a balkon helyett a kiskertben szeretnénk elhelyezni dísznövényeinket a gyomlálásról sem szabad megfeledkezni.