Június 23-án országszerte ismét megrendezik a nagysikerű Múzeumok Éjszakáját, amiből Hatvan kulturális intézményei sem maradnak ki.  A tavalyi évhez hasonlóan a Hatvany Lajos Múzeum ezen az estén is színes programmal várja az érdeklődőket, így többek között előadásokkal, táncházzal, népdalokkal és színi előadásokkal készülnek a szervezők. – Berek Ágota fitoterapeuta a gyógynövények világához hoz bennünket közelebb előadásában, Deme Ágnes néprajzkutató a Szent Iván éji hagyományokat tárja fel az érdeklődőknek. Emellett a Görbetükör Színház is ad majd elő egy darabot, 21 órától pedig a Hévízgyörki Aranyalma Hagyományőrző Egyesülettel kezdődik a táncház és a mulatság – részletezte Kökékny Ferenc, történész.

Ezen az éjszakán az állandó – és az időszakos tárlatok is megtekinthetőek lesznek majd a múzeumban, így a legújabb ’Beatles’ és a ’20 éves a Hatvan Tv’ kiállítások is várják majd az érdeklődőket.

Mindezek mellett a Cukorgyári Emlékház is nyitva tart ezen az éjszakán. Az ottani kiállítás részletesen bemutatja majd a Hatvan gazdasági életében meghatározó szerepet játszó cukorgyár történetét, a tárgyak között a műszaki eszközök iránt érdeklődők pedig igazi ritkaságokkal találkozhatnak majd. Továbbá a gyűjtemény gondozói vetítés keretében előadást tartanak a cukorgyári kastély történetéről is.

A Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban is érdekes programokkal készülnek ezen az éjszakán. Mivel 2018 a Családok Éve, ezért a múzeum ehhez a tematikához kapcsolódva számos családoknak szóló rendezvénnyel, interaktív tárlatvezetéssel és különböző érdekes játékkal készül az éjszakára. – A csapatépítő feladatban egy olyan játékra invitáljuk a családokat, ahol egy előre választott alteregó útvonalán nyomozhatnak majd a játékosok a múzeum kiállításaiban, melyet arcfestés, rejtelmes félhomály és játékok teszek még izgalmasabbá – tájékoztatott Nagy – Hanula Viktória, mb. fióktelep koordinátor.

A Múzeumok Éjszakáját idén már 16. alkalommal rendezik meg, s ilyenkor a legtöbb kulturális intézmény színes programokkal várja az érdeklődőket országszerte. A programok 18 órától 23 óráig látogathatóak majd.