Az idei volt a harmadik Keresztény Fesztivál Hatvanban, ahol a különböző felekezetek összejöttek a főtéren és együtt töltötték a szombatot. A rendezvény pünkösdváró program volt, hiszen ez az ünnep a Szentlélek eljövetele, egyben az egyház születésének ünnepe is. A városban is hagyomány, hogy ökumenikus istentiszteletet tartanak, de emellett reformátusok, baptisták, katolikusok és evangélikusok igyekeznek egész évben együtt, közösen dolgozni. Ez a gondolat hozta létre ezt a fesztivált is, amit dr. Tatai István református lelkész nyitott meg. Szinyei András alpolgármester beszédében a Biblia fontosságát hangsúlyozta, hiszen mint fogalmazott: ez a könyv nemcsak a történelmet öleli át, hanem az emberek lelkére is hatással van.

Koza József prépost, kanonok kiemelte: a Szentlélek olyan erővel rendelkezik, ami képes feltölteni az embert energiával. Ezt az energiát pedig a hívőknek kötelességük átadni társaik számára.

A rendezvényen különböző sátrakkal lehetett találkozni, és mindenhol mást és mást emeltek ki. Így például a Biblia sátorban a Szentírással lehetett részletesebben megismerkedni. A Keresztény Fesztivál egy családbarát program, így számtalan játékkal várták az érdeklődőket, amiket a gyerekek ki is próbálhattak, de voltak zenés fellépők is.