Regionális szakmai napot rendeztek a közétkeztetők és élelmezésvezetők. A résztvevőknek szakmai tanácsokkal szolgáltak, emellett ismertették a közétkeztetése vonatkozó rendelet módosításait, miszerint változik a sóbevitel mértéke, tiltólistára kerülnek a mesterséges édesítőszerek, valamint emelik a tej zsírtartalmát is. Nógrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megyéből is érkeztek kiállítók. – Az újdonságaikat hozták el, a kalciummal dúsított tejtermékeket, a magas rosttartalmú müzliket, pékárukat, valamint szezonális zöldségeket is – részletezte Smidné Vereb Julianna, a KÖZSZÖV alelnöke.

.

Dohnál Péter cége gyorsfagyasztott élelmiszereket szállít, különféle csoportokat céloznak meg termékeikkel. – Éttermeknek, szállodáknak is szállítunk, emellett a közétkeztetés számára is, ugyanúgy célcsoportunk a gyerekek, mint a felnőttek is – fejtette ki.

A kiállítók között volt olyan cég, ami teljeskiörlésű süteményeket forgalmaz. Molnár Gábor kereskedelmi igazgató elmondta: nagy figyelmet fordítanak arra, hogy egészséges hozzávalókból készüljenek a termékeik. – Nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat és magas a rosttartalmuk is, éppen ezért bátran merem ajánlani azoknak, akik szeretnek nassolni – mondta Molnár Gábor.

A közétkeztetők, élelmezésvezetők szakmai napján előadást tartottak egyebek mellett a gasztrokultúra fejlődéséről a közétkeztetésben, valamint a közétkeztetési beszállítók felügyeletéről is.