Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium idén november 18-án rendezte meg az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programot. Ennek keretén belül a Varázskapu Óvoda növendékeit igazi méhbirodalommal várta a Palóctáj Méhészet és Környezetvédő Egyesület méhésze. Az interaktív előadáson sok hasznos információ hangzott el a méhekről és a méz készítéséről. Filep Kristóf például azt is megtudta, hogy miért hasznosak a méhek. Varsányiné Kondek Mónika, az intézmény vezetője elmondta, hogy az egészséges életre nevelés fontos szerepet tölt be az óvoda életében. – Mindennap biztosítunk sportolási lehetőséget és arra is odafigyelünk, hogy a gyerekek minél többet megtudjanak a helyes táplálkozásról – fogalmazott.

A kiállított tárgyakat közelebbről is szemügyre vehették és kipróbálhatták a gyerekek, az előadás után pedig minden óvodás mézes kenyeret tízóraizott.

mezesreggeli_varazskapu_03 mezesreggeli_varazskapu_07 mezesreggeli_varazskapu_08 mezesreggeli_varazskapu_09 mezesreggeli_varazskapu_10 mezesreggeli_varazskapu_16 mezesreggeli_varazskapu_20 mezesreggeli_varazskapu_22 mezesreggeli_varazskapu_23 mezesreggeli_varazskapu_24