Óvodásokkal és iskolásokkal telt meg a Hatvan TV szerkesztősége, fennállásunk 25. évfordulója alkalmából nyílt napot szerveztünk az érdeklődőknek. A gyerekek különböző állomásokat látogathattak meg, ahol betekintést nyerhettek a kulisszák mögé, hogyan telnek a mindennapok a Madách utcai épületben.

Kipróbálhatták egyebek mellett a híradós felkonferálást, amit adásrendezőnk rögzített, és tévére vetített. A gyerekek beülhettek ezenkívül a stúdióbeszélgetések helyszínére is, ahol főszerkesztőnk avatta be őket az adásfelvétel részleteibe, és rögtönzött Kommentár magazin is készült. Az interaktív programokon kívül a csoportoknak bemutattuk a korábban használt technikákat és eszközöket, emellett folyamatosan vetítettünk régi válogatott műsorokat. A szerkesztők szobájában pedig csillámtetoválást készítettünk a kicsiknek a Hatvan TV logójával. Megnézhették ezen kívül hogyan születik egy cikk a Hatvani Hírlapra, és azt is megtudhatták, hogyan állítunk össze egy híradós anyagot. 

Az udvaron is folyamatos bemutatókat tartottunk. Közelebbről megismerkedhettek a daruval, ami nagy rendezvények elengedhetetlen eszköze, megnézhették hogyan működik, és ki is próbálhatták azt. Megmutattuk még nekik drónunk működését, hogyan készülnek ezek a felvételek. A felállított fotófal előtt pedig meginterjúvolták egymást a kicsik, valamint itt születtek csoportképek is. A gyerekek élvezték a programot, többüktől kaptunk visszajelzést, hogy riporterek, újságírók, vagy operatőrök szeretnének lenni, ha nagyok lesznek. Természetesen a vendégkönyv se maradt üresen, a látogatóktól ugyanis kértünk bejegyzést, így nem csak nekik lesz emlék, hogy nálunk jártak. 

Fotó: Albert Péter