A nyár a pihenés és feltöltődés időszaka, ilyenkor az edzőtermeket is kevesebben látogatják, többen áttérnek biciklizésre, kültéri futásra vagy úszásra. Ősszel azonban sokan visszamennek a termekbe és folytatják a munkát. Ebben a szezonban gyakoribb, hogy új vendégek kérik szakember segítségét, ám nem mindegy, hogy hogyan kezd neki az, aki most vezeti be a rendszeres testmozgást mindennapjaiba. – Akik nem mozogtak azelőtt, nem voltak még edzőteremben, azoknak először alapozást ajánlanék. Ez lehet erőfejlesztés, illetve csoportos órán való részvétel. Itt megtanulható az adott sportág vagy mozgásforma helyes kivitelezése. Ezt követően akár egyedül is tudnak a vendégek edzeni a teremben – mondta Skáfár Bence a B40 Fitness Centrum sportedzője és masszőrje.

Hozzátette, hogy nyitvatartási idő alatt végig foglalkoznak személyi edzéssel, ahol meghatározott terv szerint dolgoznak sportolóikkal. Általában heti 1-2 alkalommal tréningeznek közösen a legtöbb vendégükkel, de a legelszántabbak többször is eljárnak a terembe. A fitnesz központban dolgoznak olyan szakemberek is, akik végzettségükből eredendően étrend összeállításával is foglalkoznak, ami fontos az egészséges életmód kialakításának szempontjából. Ami pedig a célokat illeti, erőfejlesztési-, állóképesség növelési- és rehabilitációs munkákat is tudnak együtt végezni.

Mindenkinek egyéniek az igényei sportot illetően, amit nagyban befolyásol életvitelünk. Céloktól függően több mozgásforma közül lehet választani. Kérhetjük személyi edző segítségét vagy látogathatunk csoportos órákat. Nagy a választási lehetőség, az órarenden szerepel Dinamikus Flow Jóga, Pilates, Cardio+, Cross Training, TRX és Streching & Mobility Training. A szakemberek mindenkit várnak, bármilyen edzésformáról legyen szó. Ami fontos, hogy megtaláljuk azt a testmozgást, amit szívesen végzünk, így hosszútávon is megmarad a motivációnk.