Valódi Magyarország címmel tartott sajtótájékoztatóval egybekötött fórumot az MSZP Hatvanban.

Tóbiás József, az MSZP elnöke bírálta az oktatási rendszert. Leszögezte, hogy a kormány beavatkozása az oktatásba nem a diákokért, szülőkért és a pedagógusokért történt. Ezen a területen rendszerváltást sürget, amely visszaadja a helyi közösségek önrendelkezési jogát, és amelynek köszönhetően a pedagógusok módszertani szabadságot kapnak.

Tóbiás József arra buzdítja a választókat, hogy mondják el a véleményüket a kormányról, ezt egy népszavazás keretében képzeli el az mszp-s politikus. Arról is beszélt, hogy szerinte kiárusítják a társadalom utolsó vagyonelemét, a magyar földet, amelyet már nem lehet pótolni.

Korózs Lajos mszp-s országgyűlési képviselő egy OECD felmérést ismertetett, melyből olvasata szerint kiderült, hogy a vizsgált országok között a magyarok a legelégedetlenebbek az életükkel. A politikus azt is elmondta, hogy az életminőséget befolyásoló körülmények tekintetében sem szerepel jól hazánk. Hozzátette: pártja igazságtalannak tartja a jövedelmi egyenlőtlenségeket, ezért fizetés- és nyugdíjemelést követelnek.