Csütörtök délután Hatvanban mutatta be az MSZP és a DK közös országgyűlési képviselőjelöltjét, a 19 éves Tóth Norbertet. A sajtótájékoztatón jelen volt Érsek Zsolt, a megyei MSZP frakciójának vezetője is, aki úgy fogalmazott: reményeik szerint áprilistól Tóth Norbert lesz a magyar országgyűlés valaha volt legfiatalabb képviselője. A kampányindítón Basa Zoltán, a választókerület DK-s vezetője leszögezte: egy fiatal, ambiciózus és intelligens jelöltet találtak. Korózs Lajos országgyűlési képviselő szerint pedig kiemelten fontos, hogy mind a 106 körzetben sikerült jelöltet állítaniuk, mivel le kell váltani „Orbán velejéig romlott kormányát”. Az MSZP és a DK pedig közösen gondolkodik, terveik megegyeznek.

Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő úgy véli, ma hazánkban igazságtalanság van, a jelöltjeik pedig arra vállalkoznak, hogy ezt megszüntessék. Mesterházy Attila arról beszélt, hogy Magyarországon visszatért a kormányváltás esélye, mivel közös jelölteket állítottak. Fontos, hogy erős jelöltek legyenek a Fidesszel és a Jobbikkal szemben. Kitért rá: külön öröm, hogy itt, Tóth Norbert az emberük, mivel még csak 19 éves, de már bizonyított az életben.

– Olyan ember vagyok, aki hisz az álmok erejében. Szerencsére én már megélhettem álmaimat és sok tapasztalatra tettem szert – kezdte Tóth Norbert. Mint mondta: napjainkban a fiatalok hiába szeretik országukat, nem tudják itt elképzelni a jövőjüket. – 2010 óta többen hagyták el az országot, mint ’56-ban. Nem szeretnénk még egy olyan karácsonyt, ahol a családok nincsenek együtt az asztalnál. Változást szeretnénk – fogalmazott. – Itt vagyunk, erősek vagyunk és meg fogjuk borítani az Orbán-kormányt – jelentette ki az országgyűlési képviselőjelölt.