Hatvanban nagy hagyománya van a sportéletnek, hosszú évtizedekre nyúlik vissza a sportolók nevelésének folyamata, a rendszeres rendezvények, az egészségtudatos nevelésre ösztönző programok. Most is megtartják a városban a Mozgás Éjszakáját, a sportcsarnokban április 6-án 17 órától egészen éjfélig várják az érdeklődőket. A nagyszínpadon egyórás edzést tart majd Katus Attila, személyi edző, világ- és Európa-bajnok sportoló, valamint lesz zumba is és társastáncban is kipróbálhatják magukat az esemény résztvevői. Emellett a rendezvényen most is jelen lesznek hatvani sportegyesületek is, így lesz aerobik edzés Teréki Beátával, valamint senior örömtánc Zsitvai Katalin vezetésével.

Tarsoly Imre kiemelte: fontos a város vezetésének, hogy magas színvonalú sportéletet kínáljon az itt élők számára. Éppen ezért támogatják rendszeresen ezeket az egyesületeket, szervezeteket, hogy minél több embert tudjanak elérni. – Nekünk az a célunk, hogy minél többen sportoljanak, mozogjanak, mindezt rendszeresen. Emellett azt szeretnénk, hogy az egészséges életmód, a tudatos táplálkozás is a mindennapok része legyen. Ezért is szervezünk ennyi programot – fogalmazott Tarsoly Imre.

Hatvan idén is több sporteseményt kínál az érdeklődők számára, április 27-én a DISZI parkolójából indul futófesztivál. A programhoz kapcsolódó futóversenyekre már lehet jelentkezni, a hatvanifelmaraton.hu weboldalon a nevezés ikonra kattintva. Az iskola épületében pedig, az egészségnapon többféle vizsgálat áll a látogatók rendelkezésére, lesz vércukorszint mérés, hallásvizsgálat, valamint boka-kar index meghatározás is. Mindezek mellett a helyszínen a dohányzásról való leszokást támogató tanácsadáson is részt vehetnek az emberek.

Kezdőkép: archív