Újra összegyűltek Hatvan édességkedvelői a Daliban, hogy közösen ünnepeljenek a Sütemények napja elnevezésű programon. A már hagyományosnak mondható rendezvényen a klasszikus ízek mellett izgalmas újdonságokkal is készültek a résztvevők, akiket Horváth Richárd polgármester köszöntött.  

A baráti hangulatú megmérettetésre több mint húsz lelkes süteménykedvelő jelentkezett. A zserbó, rákóczi túrós, a boldogi rózsafánk és a sós finomságok mind megtalálhatóak voltak a kínálatban. A sütemények elkészítésének módját minden résztvevő saját maga mondta el a vendégeknek. Volt, aki a finomságok elkészítésének fázisait, a pontos alapanyagokat és azok mennyiségeit is szívesen megosztotta az érdeklődőkkel. Szabó Istvánné már nem először sütött édességet erre a rendezvényre, most mézeskaláccsal készült a programra. – Ezzel igazából már készülök a karácsonyra, a mézeskalács sütése után folytatom a mézeskalács házikóval. Nagyon egyszerű receptet használok, a jó tészta titka a pihentetés, emiatt lesz olyan puha a sütemény – részletezte.

A Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub tagjai sós és édes finomságot is hoztak magukkal egy-egy foglalkozásra a Daliba. Így született meg az ötlet, hogy rendezzenek egy napot, ami az édességekről szól – erről már a VOKE Liszt Ferenc Művelődési Ház intézményvezetője beszélt. Tompa Z. Mihály elmondta, az a céljuk, hogy a klasszikus, nagymamák által készített hagyományos édességek felelevenedjenek, de helyet kaphassanak az új, izgalmas ízvilágú desszertek is. A hatvani Dalinak két országos unikuma van, az egyik a Férfinapi Operett Gála, a másik pedig a Sütemények Napja, tudtommal ez egyetlen egy művelődési házban sincs az országban, és erre büszkék is vagyunk! Ugye már ez a 3. alkalom, az azt megelőző években is a klub foglalkozásaira mindig finom süteményeket hoztak a nyugdíjasok, és mindig megkínáltak, és akkor merült fel az ötlet, hogy csináljuk meg a Sütemények Napját, ahol kicsit beszélhetnek is ezekről a süteményekről – mondta.

A rendezvényen végül megosztották egymással a recepteket a résztvevők, majd az ínycsiklandó desszerteket együtt fogyasztották el.

Fotó: Albert Péter