Nem csak Hatvanból, a környékbeli települések általános iskoláiból is érkeztek nyolcadikos tanulók a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium nyílt napjára. Reggel egy általános tájékoztatóval kezdődött az esemény, melyre sokan voltak kíváncsiak. A nyílt napon bemutató órákat is tartottak, ahol a pályaválasztás előtt álló tanulók megismerkedhettek az iskola képzési lehetőségeivel. 

Az egészségügyi ágazat iránt érdeklődők részt vehettek egyebek mellett általános ápolástan és gondozástan gyakorlaton, valamint az emberi test működéséről is többet megtudhattak. A diákok között volt, aki már tudja, hogy mivel szeretne foglalkozni. Szabó Liliána például az egészségügyben helyezkedne el. Szerinte a Széchenyi jó lehetőséget kínál, hogy elsajátítsa a szakmát. – Számomra több dolog is pozitív, kedvesek a tanárok, az intézmény jól felszerelt, a diákok pedig nagyon segítőkészek. Több kérdésemre is szívesen válaszoltak, és azt az üzenetet közvetítik, hogy másokon segíteni jó dolog, és megéri itt tanulni – mondta.

A gazdálkodás és menedzsment, valamint informatika és távközlés ágazatok óráin is nagy volt az érdeklődés. Utóbbi előadásain a tanulók a szakmai alapok mellett a programozással is megismerkedhettek. – Az informatika mindenhol jelen van, ha megnézzük, akkor már a kalauzok is vonalkódolvasóval érvényesítik a jegyeinket utazás során. Magyarországon nagy hiány van informatikusokból, csaknem 44 ezer betöltetlen állás van. Most sokan érdeklődnek nálunk az informatika iránt. Olyan képzést próbálunk nekik nyújtani, amit a későbbiekben is jól tudnak majd hasznosítani – részletezte Földes Rita, az intézmény informatika szakoktatója.

Az oktatási intézmény képzései iránt egyre nagyobb az érdeklődés – ezt már az intézmény igazgatója mondta. Fehér Józsefné hozzátette, hogy az iskola hat képzést indít majd a következő tanévben. – A gazdálkodás és menedzsment ágazaton pénzügyi és számviteli ügyintéző, valamint vállalkozási ügyviteli ügyintéző, míg informatika és távközlési ágazaton informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető képzést biztosítunk. Egészségügyből pedig van a csecsemő- és gyermekápoló, illetve az egészségügyi asszisztens, mindezek mellett a gimnáziumi osztályt is elindítjuk – foglalta össze. Fehér Józsefné hangsúlyozta, hogy az intézmény célja, hogy olyan naprakész elméleti és gyakorlati tudást biztosításon a tanulóknak, amivel jól tudnak majd érvényesülni a felsőoktatási intézményekben és a munkaerőpiacon egyaránt.