Kerámia angyalkákkal és edényekkel, kézzel készült ékszerekkel, plüssállatokkal és karácsonyi dekorációkkal telt meg az Ady Endre Városi Könyvtár aulája. Hétfőn megnyílt ugyanis a kézműves vásár, ahol helyi és környékbeli árusok vesznek részt. A programot Szinyei András alpolgármester nyitotta meg, aki beszédében azt hangsúlyozta: a kézműves munkák egyben minőséget jelentenek. Az ünnepséget a Dalvarázs Show Kórus színesítette.

Egyszerűen csodálatos kiállított termékeket láthatnak itt. Mindenkinek azt ajánlom, hogy látogasson el ide, és nézzen szét, hiszen ez a program arról szól, hogy a szép karácsonyi ünnepet olyan kis ajándékokkal színesítsük meg, amelyek minőségi, kézműves termékek” – mondta az alpolgármester.

A hagyományos kézműves vásárba idén is szebbnél szebb termékeket hoztak magukkal a kiállítók, akik szívvel-lélekkel készítik a portékákat. – Itt minden egyedi darab, és úgy gondolom, hogy ennek nagyon nagy értéke van, mert ezek a saját kezünk munkái. Minden szeretetünk benne van, mert csak így lehet szép dolgokat csinálni és örömet okozni másoknak” – hangsúlyozta Csákányosi Lászlóné, kézműves.

A kézműves karácsonyi vásár december 10-ig, hétköznaponként reggel 8 órától, este 6 óráig, szombaton pedig reggel 8 órától, délig várja a vásárlókat.