A Bajcsy úton lévő pálya már év elején elkészült, az FC Hatvan és a Hatvani Gigászok játékosai pedig folyamatosan tesztelték. A jégcsarnok teljesen hőszigetelt, és a szabványméreteknek megfelel, így nem csak edzésre alkalmas, hanem hivatalos mérkőzéseket is lehet rajta lebonyolítani. A hatvani jégkorongsport az elmúlt évtizedben óriási fejlődésen ment keresztül, ezzel a jégcsarnokkal pedig egy fontos mérföldkőhöz érkezett. A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolából csaknem 200 gyermek űzi ezt a sportot, ebből 140-en igazolt játékosok, továbbá a Hatvani Gigászok szakosztálya közel 120 fővel működik. A gyerekek pedig a téli időszakban testnevelési órákon is tudják használni a pályát. Horváth Richárd azt mondta: öröm látni, hogy milyen sok gyermeket vonz a sport és a mozgás, és ennek a beruházásnak éppen ez a lényege. Volt egy álmunk arról, hogy Hatvanban jégcsarnok legyen. S bár az elmúlt évek válságai miatt ezen változtatni kellett, de nem adtuk fel az álmunkat. Nagyon sok ember munkájának és összefogásának köszönhetően megvalósult a jégcsarnok, a hatvani gyerekek pedig örömmel vehetik birtokba – fogalmazott a városvezető.


Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára azt mondta: nagyon fontos pillanat ez a hatvani jégkorong életében, hiszen saját csarnoka van a városnak, ahol méltó körülmények között tudnak játszani a sportolók.

Offela Zoltán, az FC Hatvan elnöke úgy érzi, ez az új pálya hatalmas lehetőség a gyerekek számára, aktívan tudnak játszani, ezáltal pedig még inkább fejlődni.

A hatvani jégcsarnok a Bajcsy-Zsilinszky út 8 szám alatt található. A megnyitót követő délutánon bárki kipróbálhatta a jeget. Szombaton meccsnapot tartannak, ahol kispályás és amatőr mérkőzéseket is láthatnak az érdeklődők, vasárnap pedig egész nap várják a korcsolyázni vágyókat a területre. A jégpálya szezonban pedig előre meghatározott rend szerint tartanak majd lakossági korcsolyázást.