Elindult a tesztüzemmód a hatvani jégcsarnokban. A területet a jégkorongozók már birtokba vehették, a hivatalos átadóig folyamatosan tartanak majd edzéseket a létesítményben. Híres Richárd 10 éve érősíti a Hatvani Gigászok csapatát. Elmondta: a sport kiemelt szerepet tölt be a mindennapjaiban. – Ötéves koromban hívta fel a figyelmem a jelenlegi edzőm erre a mozgásformára, azóta pedig töretlen a lelkesedésem. Sok kitartás és munka kell ahhoz, hogy jól teljesítsünk a pályán, de ez mind megéri, hiszen felemelő érzés, amikor sikereket érünk el és pozitív visszajelzéseket kapunk a folyamatos fejlődésünkről – részletezte.

A városban évről-évre egyre népszerűbb a jégkorongsport. A Hatvani Szent István Sportiskolai Általános Iskolából csaknem 200 gyermek űzi ezt a sportot, ebből 140-en igazolt játékosok, továbbá a Hatvani Gigászok szakosztálya közel 120 fővel működik.

Szőke Attila, az FC Hatvan Gigászainak szakosztályvezetője kiemelte, hogy a szabványméretű pálya inspirálóan hat a játékosokra, így még nagyobb erőbedobással készülnek a mérkőzésekre. – Az új területnek köszönhetően sokkal jobb körülmények között tudunk készülni a meccsekre és a gyerekek is óriási lelkesedéssel várták már ezt az időszakot. A jégcsarnok teljesen hőszigetelt, és a szabványméreteknek megfelel, ez egy olyan hely, ahová szívesen jönnek az emberek. A jövőben terveink között szerepel, hogy minden korosztályunk feljebb lépjen a tabellán, valamint szeretnénk óvodás gyermekeket is toborozni – mondta.

Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke úgy fogalmazott, hogy a jégcsarnok létrejötte egy mérföldkő a hatvani sportéletben. – A jégkorongsport felívelőben van a városban, bízunk abban, hogy az új terület a további fejlődésben is segít majd. Az új pálya hatalmas lehetőség a sportosztályos gyermekeinknek is, hiszen a téli időszakban a testnevelés órák részeként is használni fogják – tette hozzá.

Hosszú út eredménye az, hogy már a jégcsarnokban készülhetnek a sportolók a mérkőzésekre – ezt már Horváth Richárd polgármester mondta. A városvezető kiemelte: jelenleg tesztüzemmódban működik a csarnok, továbbá még folyamatban vannak a tereprendezési munkálatok is. – Ez a projekt több mint fél milliárd forintba kerül, ehhez 30 százalék önerőt adott az önkormányzat, amely nagyjából 160 millió forintnak felel meg. A jövőben még építtetünk kutat, parkolókat, valamint további környezetrendezésre is szükség lesz, ami újabb 100 millió forintba kerül, amint szintén az önkormányzat finanszíroz. Óriási dolog, hogy ilyen sikeres a jégkorongsport Hatvanban, és öröm látni, hogy a játékosok birtokba veszik a pályát – részletezte.

A csarnokot a tervek szerint a tavasszal adják át, és a jövőben lehetőség lesz lakossági korcsolyázásra is, így bárki kipróbálhatja majd az új létesítményt.

Fotó: Albert Péter