Megnyitották a képzési központot a Bosch hatvani gyárának telephelyén. 200 tanuló befogadására képes a létesítmény. A beruházás 170 millió forintból valósult meg.

Szíjártó Péter külügyminiszter adta át

Szíjártó Péter külügyminiszter adta át

A technikailag magas színvonalon felszerelt tantermek mellett speciális oktatótermeket is kialakítottak a képzési központban. A diákok többi között a gyártógépek kezelését is elsajátíthatják, informatikai ismereteket szerezhetnek és a cégcsoport műszaki és gazdasági szakembereinek képzése is itt zajlik majd. Kóczián Martina, a Damjanich János Szakközépiskolában tanul mechatronikai technikusként, két éve vesz részt a Bosch oktatási programjában. Az egyik gép működését Szijjártó Péter külügyminiszternek is bemutatta a központ átadóünnepségén. Azt mondja a hatvani gyárban hatékonyan és életszerű körülmények között tudja elsajátítani a szakmájához kapcsolódó gyakorlati ismereteket. Az 1000 négyzetméteres oktatási központban kiemelt szerepet kap a középfokú duális képzés. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a hatvani gyár a régió legnagyobb és legjelentősebb munkaadója. Rámutatott: az autóipar ütemes növekedése elengedhetetlen a magyar kormány által kitűzött külgazdasági célok eléréséhez.

200 tanuló befogadására alkalmas az új létesítmén

200 tanuló befogadására alkalmas az új létesítmén

Javier González Pareja arról beszélt az ünnepségen, hogy a Bosch hosszú távra tervez és Magyarország stratégiai fontosságú bázisa a globális innovációs és kutatás-fejlesztési törekvéseknek – hangsúlyozta a magyarországi Bosch csoport vezetője. Roger Seemeyer műszaki ügyvezető igazgató elmondta, hogy a hatvani gyár versenyképességének fenntarthatóságát szolgálja az új tréning központ. Hozzátette: az új létesítményben évente 5000 munkavállaló szakmai továbbképzésére lesz lehetőség. – Azt várjuk, hogy az itt felkészített szakemberek hatékonyan meg tudnak majd felelni a Bosch elvárásainak – fogalmazott. Volker Schilling gazdasági ügyvezető igazgató kijelentette, hogy a képzési központ megnyitása az egyik legfontosabb mérföldkő az üzem életében. A Bosch 15 éve biztosít duális képzést Hatvanban, azóta, hogy megnyitották a hatvani telephelyet. Az elmúlt években több mint 10 millió forintot fordított a gyár a gyakorlati oktatást támogató eszközök beszerzésére. Egyszerre 200 tanuló befogadására alkalmas a képzési központ. A beruházás 170 millió forintból valósult meg.