A nagy melegben kicsik és nagyok egyik kedvelt hűsítő édessége a fagylalt. A hagyományosnak mondható csoki-eper-vanília hármason kívül, olyan különlegességek is megtalálhatóak a kínálatban, mint a sárkánygyümölcs, sajttorta, rágógumi, vagy az energiaital. – Szeretem a gyümölcsös és az édes fagylaltokat egyaránt, mint például a csokoládé vagy a csokis keksz. Most elég meleg van, ezért savanykás, gyümölcsöset választottam – mondta Deák Dorina.

Egy hatvani cukrászda üzletvezetője azt mondta, úgy válogatják össze a kínálatot, hogy összhangban legyen a gyümölcsös ízvilág a tejszínalapúakkal. Található a választékban tej, cukor- és gluténmentes fagylalt. Kisszöllősi-Szánthó Nikoletta azt is elmondta: olyan különleges ízekért, mint a pisztácia, sós karamell, piemonti mogyoró, vagy a 2016-os Ország Tortájából készült Őrség Zöld Aranya még Budapestről is érkeznek, hogy megkóstolják. – Mivel ezek készműves fagyik, nincs bennük tartósítószer, kizárólag természetes alapanyagból készülnek. Gyümölcsfagylaltjaink 70-80% gyümölcstartalommal, a krémesebbek pedig állati tejszínnel készülnek, a mandula liszt újítás, ezért most rengeteg a gluténmentes fagyink – részletezte.

A gombócos édesség mellett népszerű hűsítők még a jégkása és limonádé is. 

Kezdőkép: Albert Péter (illusztráció)