Most, hogy már tavaszodik, és az időjárás is kedvező, a Hatvani Vadaspark újra megnyitotta kapuit a látogatók előtt. A létesítmény márciusban a hétfői nap kivételével minden nap 10-16 óra között tart nyitva. Időközben új lakókkal is bővült a park, megtekinthető a nemrég született csacsi és kisbárányok, illetve hamarosan kiskecskék is világra jönnek.

Mindezek mellett a dolgozók számos gyermekközpontú foglalkozással várják a családokat ebben a szezonban is, következő eseményük március 30-án a húsvétozás lesz. – A Hatvani Szolgáltató Kft. munkatársaival, a Hatvani Nőegylettel, valamint a Tourinform Hatvan irodával közösen tartjuk a megszokott rendezvényünket. A családok részére nyuszisimogatással készülünk, a megszokott állatokat pedig meg is lehet etetni, így például a kecskéket, birkákat, lovakat és szamarakat. A gyerekeknek a beléptetés során édességgel is kedveskedünk, mindezeken kívül most is díszítünk tojásfát, valamint lesz kézműves foglalkozás és állati totó – részletezte Tímár Dávid, a Hatvani Vadaspark vezetője. Hozzátette, hogy a húsvétkor is nyitva tartanak, vasárnap és hétfőn is várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

A Szúnyog-szigeti területen az elmúlt években több fejlesztés valósult meg. A Közösségi költségvetés részeként például pavilon, karámrendszer és fémből készült kifutó is épült. A korszerűsítés nemcsak az állatok, hanem a vadasparkba látogatók kényelmét is biztosítja, így a vendégeknek az ott eltöltött idő remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt.