Hatvannak minden lehetősége megvan arra, hogy egy soha nem látott fejlődés valósuljon meg a településen – erről beszélt a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár a Hatvan Város Partnere Programon. Magyar Levente azt mondta: jó egy olyan dinamikus városvezetéssel és összetartó közösséggel találkozni, mint ami itt Hatvanban van. Hozzátette: kiemelkedő és példaértékű munka zajlik a településen. Úgy fogalmazott: ha ez az erős, közösségi vezetés megmarad a jövőben, akkor az robbanásszerű fejlődést hozhat a város számára. Szerinte a kimagasló fejlődéshez négy dologra van szükség: aktív közösségre, kiváló városvezetőkre, jó elhelyezkedésre és egy olyan kormányzatra, ami támogatja a törekvéseket. Ezek pedig most mind adottak Hatvannak.
– Tavaly a Nemzeti Befektetési Ügynökség 71 sikeres tárgyalást zárt le, amelyek jelentős magyarországi beruházásokra irányultak és ebből három Hatvanban valósul meg. Ez azt jelenti, hogy ebben a tekintetben is az országos átlagnál messze felülreprezentáltabb a település – fogalmazott. Hozzátette: örömhír, hogy visszatér az édesipar Hatvanba, egy világszínvonalú csokoládémárka képében. Büszkeségre ad okot, hogy egy ilyen márka Hatvant választotta központjának, ezzel pedig világszerte megismerik majd a város nevét. A fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta: megújul a hatvani vasútvonal, és azon dolgoznak, hogy elkerülő utakkal tehermentesítsék a város közlekedését.
Az államtitkár hangsúlyozta: a hatvaniak és a városvezetés helyesen és hatékonyan használják fel a rendelkezésükre álló lehetőségeket, ezért érdemes a jövőben is támogatni a várost. Magyar Levente kijelentette: Hatvan számíthat a kormányra minden, a város fejlődését érintő kérdésben.