Hetek óta építik a  Népkert arculatát, ugyanis ezen a nyáron itt rendezik meg a Jam Garden rendezvénysorozatot. Hetedik éve már annak, hogy a Jam Garden a nyár egyik legfontosabb programsorozatának számít a városban, eddig a Grassalkovich Művelődési Ház udvarán tartották meg a koncerteket. Ott alkalmanként 500 fő szórakozhatott együtt, ez ebben az évben jócskán kibővül ugyanis négyezer férőhelyes tér épült a közönségnek a Népkertben.

Jelentős bővítés még, hogy nemcsak egy, hanem két színpad is lesz téren, a nagykoncerteknek egy 120 nm2-es színtér áll majd rendelkezésére. A hatvaniaknak nem ismeretlen egyébként a Népkertben történő szórakozás, hiszen korábban a Fácán és a Hendrix Klub is itt fogadta a vendégeket. A Jam Garden ezzel az áttelepüléssel és az egyéb fejlesztésekkel új színfoltja lesz Hatvan kulturális életének, ugyanis ezentúl nemcsak a színvonalas koncertekért érdemes majd kilátogatni a rendezvényekre, hanem egyéb kísérő programokkal is készülnek a szervezők. Az ötszáz négyzetméteres terasz egy új közösségi tért jelent majd, de lehet itt majd röplabdázni, tollaslabdázni, pingpongozni és jógázni is. Kint lesznek a vendéglátó egységek is, többféle sört és ételt is lehet majd kapni, hogy minden adott legyen az önfeledt nyári szórakozásnak.

Az első program ma este a kertmozival indul. –  Ma 21 órától a Man In Black – Sötét zsaruk a Föld körül című film premierjét vetítjük, pénteken 20 órától pedig az Ismerős Arcok ad koncertet. Ezeken kívül természetesen minden héten új zenei előadó lép fel a Jam Gardenben, itt lesz többek között a nyáron Majka, a Csík Zenekar, Rúzsa Magdi és a Halott Pénz is. A cél továbbra is a zenei sokszínűség megvalósítása igényes környezetben – mondta Valló Ede, a Grassalkovich Művelődési Ház igazgatója.

A programok nagy része idén is ingyenes lesz, de egyes koncertekért belépőjegyet szednek. A jegyeket elővételben a tixa.hu oldalon illetve a helyszínen is meg lehet majd vásárolni.

Kezdőkép: archiv