Vasárnapig lehetett kitölteni a Hatvani Konzultációs íveket. Az elmúlt hetekben a hatvaniaknak lehetőségük volt arra, hogy elmondhassák véleményüket a várost érintő legfontosabb ügyekről. Az eddigi összesítés alapján több mint 2800 háztartásban éltek ezzel a lehetőséggel, hogy közvetlenül befolyásolják a város alakulását és a közös jövőt.

A Hatvani Városvédő Egyesület már második alkalommal kérdezte meg ilyen módon a hatvaniakat, ezúttal azokról az intézkedésekről, irányokról, amelyeket a válságban is kiemelten fontosnak tartott a városvezetés. Nyolc kérdésre válaszolhattak a lakosok, téma volt egyebek mellett a gazdasági stabilitás, a biztonság költségvetése, a városi fejlesztések, a hatvaniak bevonása a településsel kapcsolatos döntésekbe, a környezetvédelem és a karitatív segítségnyújtás is. 

Horváth Richárd polgármester közösségi oldalán azt írta: Hatvanban már gyakorlattá vált, hogy együtt határozzák meg mire van szüksége a lakosoknak, éppen ezért rendszeresen lehetőség van arra, hogy bárki elmondhassa véleményét, hiszen – ahogy fogalmazott – a partnerség a közösség alapértéke.

Köszönjük, hogy ismét sokan töltötték ki az íveket. Az eredmények és az adatok összesítését elkezdtük. Két héten belül jelentkezünk az eredményekkel, amelyek meghatározzák majd Hatvan működését és a városvezetés munkáját is!” – közölte bejegyzésében a városvezető.

A második Hatvani Konzultáció eredményeit a városvezetés beépíti majd a munkájába, vagyis a lakosság igényeit figyelembe véve fejlesztik tovább a települést.