A hatvani önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a város szépítésére, így a közterületeket is folyamatosan virágosítják. Emellett évek óta a hatvaniakat is a virágosításra ösztönzik a Tiszta, Virágos Hatvanért pályázattal, amit idén is meghirdettek. A program keretében díjazni fogják a legvirágosabb hatvani intézményeket, többlakásos lakóépületeket, lakóházakat, valamint a legvirágosabb erkélyek tulajdonosait. Gulyás Katalin főkertész azt mondja, különféle szempontokat fog vizsgálni a zsűri.

– A zsűri azt is szemlézi, hogy az ingatlanok előtt milyen a környezet, mennyire gondozzák a növényeket. A rendezettség, valamint a praktikum is fő szempontok lesznek, tehát, hogy miként alakították ki a kerteket – mondta Gulyás Katalin.

Kategóriánként a díjazottak értékes jutalomban részesülnek. A cím elnyerői falra szerelhető fémtáblát és elismerő oklevelet kapnak, valamint pénzjutalomban is részesülnek. A pályázatot 2016. június 30-ig lehet benyújtani, a jelentkezés részleteiről bővebben itt és itt olvashat.