Laska Bence Világkupa-győzelmet aratott az Austrian Classic kick-box versenyen. A WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) világszervezet Innsbruckban rendezett viadalán 39 nemzet képviselői 2223 nevezést adtak le, köztük a Hatvani Thaibox SE 75 kilós kiválóságával. Hatvani Ferenc edző tanítványa a K-1 szabályrendszerben kiírt kategóriában mérette meg magát azok után, hogy a hazai bajnokság megnyerésével kvalifikálta magát a versenyre.

Hatvani Ferenc kifejtette, hogy Bence a hatvani három edzés és fővárosi két tréningen kívül napi hat kilométert fut és erősít is.

– Bence az első menetet hatalmas lendülettel kezdte, az ütésváltásokból és rúgáskombinációkból ő került ki győztesen. A második meneten horogütéssel és egy térddel végrehajtott K. O.-val biztosította győzelmét. Bence a tavalyi világkupán is szépen szerepelt, így második helyet ért el a technikai és küzdő tudásának köszönhetően – részletezte Hatvani Ferenc, a Hatvani Thaibox SE vezetőedzője.

 

A hatvani fiú az elmúlt hónapokban jelentős feladatot vállalt, ugyanis az érettségire történő készülésen túl a Világkupán is sikeres bizonyított.

Laska Bence kifejtette, hogy fárasztó volt az elmúlt időszak, de megérte és minden percét élvezte.

– Több mint 9 éve foglalkozom a thai box-al. Fontos számomra ez a sportot. Borzasztóan kitartónak érzem magam, úgy gondolom, hogy az elszántságom vezetett a győzelmemhez is. Nagyon élveztem a felkészülés folyamatát, de jól esik pihenni is egy kicsit – mondta Laska Bence.

Bence következő célja, megszerezni a sikeres érettségit és tovább tanulni a Műszaki Egyetemen, illetve folyamatosan fejleszti magát, hogy hasonló sikereket érjen el a jövőben is.

Fotó: Laska Bence által küldött képek