Varázsló palástba és boszorkánykalapba öltözött gyerekek gyülekeztek péntek este a Tourinform iroda előtt. Ugyanis innen indult az a felvonulás, amit a halloween kapcsán szerveztek. Mindenkinél volt lámpa, akár tökből faragott, akár hagyományos és így sétáltak körbe a városban. Az első megálló a Hatvany Serfőzdébe volt, ahol teával és pogácsával fogadták őket. A helyszínen Kondek Zsolt és Czmorek Piroska énekelt, így szórakoztatták a felvonulókat.

Schoblocher Bernadett kifejtette, a program célja, hogy minél jobban népszerűsítsék Hatvant, illetve hogy összefogjon a város lakossága és közösen szórakozzanak. – A programhoz bárki csatlakozhatott, például az Albert Schweitzer Kórház ápolási osztályáról is felkerestek minket, hogy a betegeiket szívesen elhoznák, így ők is csatlakoztak a rendezvényhez – részletezte Schoblocher Bernadett, a Tourinform Hatvan vezetője.

A Hatvany Serfőzdében töltött kis pihenő után a séta folytatódott. A csoport a Városháza felé vette az irányt, ahol a Dalvarázs Show Kórus énekes táncos produkcióját tekinthették meg. Ezt követően a gyermekek és szüleik visszasétáltak a Tourinform iroda elé, majd az emléklapok átadásával zárult a program.

Fotó: Albert Péter