Szombaton Gyöngyös rendezték meg az FC Hatvan -DEAC mérkőzést, melynek végeredménye 0-1 lett a debreceniek javára.

A mérkőzést az ismert okok miatt zárt kapuk mögött kellett megrendezni, de a nehéz talajon megvívott találkozó így is jó színvonalú játékot hozott. Az első félidőben a vendégek főként távoli átlövésekkel veszélyeztettek, de a hatvaniak is többször eljutottak Szabados István kapujáig. A legígéretesebb próbálkozás talán Bartók István 28 méteres lövése volt, amelyet a debreceni kapus bravúrral hárított.

A szünet után is lüktető iram jellemezte a meccset, az FC Hatvannak egyre több komoly lehetősége volt a gólszerzésre. A 77. percben a csereként beállt Simon Mátyás hibázott ziccerben, de a labda továbbgurult Lukács Zsomborhoz, ő azonban közelről fejbe lőtte a kapust, akit ápolni is kellett. Ezenkívül egy büntető is elmaradt az FC Hatvan javára, amikor Simont lökték el a tizenhatoson belül. A 83. percben a Kitl Krisztiánt megrúgó Papp Ferenc sárga lapot kapott, emiatt reklamált a játékvezetőnél, amiért a kiállítás sorsára jutott. Az emberelőnyt végül a hazaiak nem tudták kihasználni, sőt: a 89. percben Bárány Donát 16 méteres lövése Tajti Bence kapujában landolt, ezzel a góllal pedig a Debreceni EAC megnyerte a mérkőzést és a tabella élére állt.

A folytatás azonban elmarad, mert az MLSZ Elnöksége – a hatóságok döntésével összhangban március 16-án felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig.

Forrás: Fc Hatvan hivatalos oldala