A programok között arra is volt lehetőség, hogy a gyerekek saját maguk készítsenek ünnepi dekorációkat. Szamosvári Döníz elmondta, hogyan lesz gyöngyből, textilből, és cérnából karácsonyfa. – Egy karácsonyfát készítek, amibe hat gyöngyöt kell fűzni, tűvel és cérnával, és majd egy szép karácsonyfa lesz belőle – részletezte.

Hadler Flórián rajzok kiszínezését választotta tevékenységnek. A vonalvezetéséből látszott, hogy nem először ragadott ceruzát. – Otthon is sokat szoktam gyakorolni a színezést. Most ilyen karácsonyi rajzokat készítek szívesen – mondta a kisfiú.   

A kézműves műhelyen kívül vásár is várta az érdeklődőket, valamint a teakészítés rejtelmeibe is betekintést nyerhettek az érdeklődők – mondta a gyermekkönyvtár vezetője. Vitayné Kepes Gabriella azt is elmondta, hogy irodalmi játékkal is készültek. – Van egy kis leporelló, amin van öt vers részlet. Ezekből a versekből szavak hiányoznak. Nekik meg kell keresni a könyveket és a verset, és ki kell egészíteni a hiányos szövegeket – részletezte.   

A rejtvények mellett egy Utazó Játéktár elnevezésű foglalkozás is várta a gyerekeket. A program célja, hogy a kicsik, a különböző feladatokat megoldva, játszva tanuljanak a természetről, vagy a hagyományok ápolásáról – mondta Mikes Gábor, animátor. – A tematika mindig adott. Most advent, és a karácsonyi ünnep témájával foglalkozunk, de ezen kívül van még Föld Világnapja, Hungarikum, és még sok egyéb terület, amivel találkozhatnak a gyerekek. Úgyhogy minden témában otthon vagyunk – hangsúlyozta.

Az intézmény munkatársai legközelebb január 13-án szerveznek hasonló programot a könyvtárban. Akkor majd a felnőttek kézműveskedhetnek, a gyerekeknek pedig kialakításra kerül egy mesesarok, így a szülők akkor is nyugodtan alkothatnak, ha elhozzák a csemetéiket.