A kultúra és a művelődés jegyében telt a kedd délután a VOKE Liszt Ferenc Művelődési Házban. A rendezvény főszereplői most Berényiné Bodó Erzsébet a Terelt Életút című könyv szerzője és Kovács Ferenc amatőr fotós voltak, akik bemutatkoztak és megismertették munkásságukat a vendégekkel. 

Az esemény kultúrális gazdagsága és a művészi kifejezőerő egyszerre volt jelen, hiszen a könyvbemutató és fotókiállítás egyaránt gazdag és színvonalas kínálatot nyújtott az érdeklődőknek. Az esemény során a vendégek Tompa Z. Mihállyal, az intézmény igazgatójával beszélgettek, megosztva gondolataikat és érzéseiket a művekről és az alkotások mögött rejlő inspirációkról. Berényiné Bodó Erzsébet azt mondta, a visszajelzések alapján könyv nemcsak Hatvanban, hanem az ország több pontján is népszerű. Nagyon hasznosnak tartom mások számára ezt a regényt, mert sokat lehet belőle tanulni. Az emberi értékeket, egymás megbecsülését, a szeretetet, egymás iránti bizalmat. Ezek mind nagyon fontosak egy egészséges emberi kapcsolathoz – hangsúlyozta.

Kovács Ferenc több tíz éve fotózza Hatvan utcáit, magától sajátította el a fényképezés ismereteit. Azt mondta, számára a város rengeteg inspirációt nyújt.  Váratlan pillanatokkal is találkozik az ember. Sok esetben nem is lehet ezekre felkészülni. Sokszor utólag jövök rá, hogy itt valami volt. Gyorsan leugrok a bicikliről, megnézem, hogy érdemes-e még kattintani, ha úgy találom, akkor lefotózom – mondta.  

A Daliban rendezett esemény ismételten bizonyította, hogy a kultúra ereje elbűvöli és összeköti az embereket, lehetőséget adva a művészeknek és a közönségnek egyaránt, hogy közös élményeket és inspirációt merítsenek a kreativitás és a művészi kifejezőerő világából. A művelődési házban rendszeresen tartanak hasonló programokat. Az aktuális rendezvényekről a hatvaniprogramok.hu oldalon lehet tájékozódni.