Szeptember 22-én autómentes napot tartanak a városban, ugyanis Hatvan idén is csatlakozott az országos Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kampányhoz. A városban ezúttal többféle sport – és mozgással kapcsolatos programot szerveznek. – Már hagyomány, hogy ezen a napon kerékpáros felvonulással hívjuk fel a figyelmet az autómentes közlekedésre, idén sem lesz ez másképp. 13 órától a Kossuth térről indul a felvonulás, várunk minden érdeklődőt szeretettel a mozgalomra – mondta Kovács Péter rendezvényszervező.

Az Európai Mobilitási Hét egy országos környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését célzó rendezvény, melynek idei mottója a „Sétálj velünk”, így Hatvanban is lesz gyalogosan teljesíthető program. Emellett ezen a napon rendezik meg a IV. Hatvani Félmaraton futóversenyt is, amelynek rajtja 14 órától a DISZI parkolójában lesz. Rajtszámátvétel és helyszíni nevezés ugyanitt 12:30 – 13:30 között lehetséges. A versenyen háromféle távra lehet nevezni, félmaraton ( 2 x 10,5 km), 10,5 km és 5 km.  Minden célba érkező egyedi emlékérmet kap, emellett távonként az első 3 helyezet kitüntetésben részesül. A félmaratoni táv legidősebb és legfiatalabb teljesítője különdíjban részesül.

Az autómentes nap rendezvényhez idén a Tourinform Iroda is csatlakozott a Rejtélyek Hatvanban című játékával. Az eseményre várják szeretettel azokat is, akik a futóversenyre érkezőket kísérik el s addig ők is szórakoztató élményben vennének részt.  – A jelentkezőknek egy kiadványt adunk és 6 irányba indítjuk el a felfedezőket. A 2,5 – 3 órás túra során megismerhetik Hatvan rejtett kincseit, nevezetességeit és történelmét. A feladvány valójában egy híres ember köré épül, akinek egy életévét lehet majd felderíteni. Szeretettel várjuk a jelentkezőket, családokat, annál is inkább, mivel a résztvevők között értékes nyereményeket sorsolunk ki – részletezte Schoblocher Bernadatt, a Tourinform Iroda vezetője.

Mindenki, aki az autómentes nap bármelyik programján részt vesz ajándékban részesül.