A hatvani vasútállomás is benne van az ország 50 legforgalmasabb megállóhelyei között, így 2023-ig itt is felújítják az állomást és a megállót. Erről Loppert Dániel, a MÁV kommunikációs igazgatója tegnap adott tájékoztatást, aki elmondta:  a felújítások elsősorban Budapestre és Pest megyére, illetve az elővárosi forgalomra koncentrálnak, hiszen innen jön a MÁV utasainak csaknem fele.

– Hatvan egy nagy múltú, fontos vasúti csomópont, a vasútállomás pedig a műemlék jellege miatt különösen értékes. Korábban több helyen is sokat lobbiztam azért, hogy ez a megálló is rekonstrukció alá kerüljön. Szerencsére a jegyvásárlási statisztikák is azt bizonyítják, hogy a hatvani vasútállomás az ország egyik legforgalmasabb megállóhelye, így Hatvan is bekerült azon állomások közé amelyeket 2023-ig felújítanak – közölte Horváth Richárd polgármester, a Vasutas Települések Szövetségének elnöke.

Hatvanban egyébként aktív vasutas közösség él mind a mai napig, a településen számos kulturális program és hagyományőrző tevékenység őrzi a vasutas múltat.