Rendkívüli testületi ülést tartottak a képviselők Hatvanban. A többi között döntöttek a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat részére elindított gépjárművásárlás pályázatáról. A szervezet jármű parkja elöregedett, elhasználódott és költséghatékonyabb, ha pályázat által juthatnának a szállítóeszközökhöz – mutatott rá Horváth Richárd polgármester:

„Elindítjuk ezt a pályázatot. Illetve, hozzátesszük a szükséges plusz forrást ehhez a tenderhez. 10 millió forintba kerül a kisbusz, és még 5 millió forintot kell hozzátennie az önkormányzatnak.”

Horváth Richárd arról is beszélt, hogy az energia árának nagymértékű emelkedése mindannyiunk életében komoly kihívást jelentett. Az önkormányzatnak is rendkívüli módon megterhelt költségvetéssel kellett gazdálkodnia. Azonban most lehetőség nyílt arra, hogy a város kedvezőbb áron juthasson a szükséges földgázenergiához mondta Horváth Richárd:

„Elindítottuk az új közbeszerzést, ennek az lett az eredménye, hogy alacsonyabb árakat kaptunk, mint a múlt télen. Nagyon remélem, hogy a hátralévő időszakban ezekben nem lesz olyan mértékű változás, amely hátrányosan befolyásolná a földgáz árát, hiszen azért a különbség, jelentős.”  

A polgármester hangsúlyozta, továbbra is az a cél, hogy minden nehézség ellenére, a város költségvetése stabilan és kiegyensúlyozottan működjön a jövőben is.