Már hagyomány, hogy a hatvaniak együtt töltik az ünnepeket, nőnapkor sincs ez másként. A hölgyeknek külön műsorokkal készülnek, hogy megmutassák nekik, milyen nagyra becsülik őket. A nőnapi műsort – ami egyben a Tavaszi Fesztivál kezdete is – Horváth Richárd polgármester nyitotta meg. Beszédében összefoglalta mit is jelent a férfiak számára a nő.

– Amikor megszületünk, édesanyánk tart minket a kezében, ő segít minket, később nagymamánk vigyáz ránk, igazgatja az utunkat. Ahogy cseperedünk, futunk a lányok után, egész addig, míg meg nem találjuk életünk párját. A nők végig kísérik életünket, ők jelentik a boldogságot számunkra – fejtette ki a polgármester.

A nőnapi rendezvény egyik sztárvendége Ihos József volt, aki történeteivel szórakoztatta a közönséget. Állítása szerint ritkán találkozik olyan sok szép hölggyel, mint itt, Hatvanban. Habár egy darabig az előadó maga mesélt sztorikat, egy idő után alteregója, Kató néni mulattatta a jelenlévőket. A hazai szórakoztató műfaj egyik legsokoldalúbb képviselője azt mondja, ez a szerep sokat adott neki.

– Huszonnyolc évvel ezelőtt vásároltam 117 forintért egy fejkendőt, ez volt az útlevelem ahhoz, hogy harmincnyolc országot bejárjak. Nehéz, de hálás feladatnak tartom, hogy férfiként női szerepet játszom évek óta – mondta az előadó.

Ihos József után Kasza Tibor énekelt a hatvani hölgyeknek. Az énekes saját zenéi mellett, híres retro slágerekkel dobta fel a hangulatot a Nagy Endre Rendezvényteremben. A hölgyeket többször is méltatta az este folyamán.

– A női nem nagy tisztelője vagyok, éppen ezért tradicionális módon udvaroltam mindig nekik, igyekeztem a tenyeremen hordozni őket. És bár sokat jártam külföldön, továbbra is az az álláspontom, hogy a magyar lányok a legszebbek – közölte az énekes.

Az est végén minden hölgy kapott egy szál rózsát Horváth Richárd polgármestertől és a képviselőktől.