Az Adventi Kézműves Kiállítás sikerének köszönhetően, idén első alkalommal rendezik meg a Tavaszi Kézműves Kiállítást és Vásárt, melynek a Grassalkovich Művelődési Ház ad otthont. Az esemény célja, hogy az emberekhez közelebb hozzák a kézzel készült termékeket és ajándékvásárláskor törekedjenek az egyedi tárgyakra.

– Szeretnénk elérni, hogy egy-egy használati eszköz vagy dísztárgy beszerzése esetén a vásárlók betérjenek a kisebb boltokba is, ahol esetleg kézzel készített árukkal kereskednek. Ezek a darabok sokkal személyre szabottabbak, ezáltal pedig a meglepni kívánt személy maximálisan azt kaphatja, ami hozzá a legközelebb áll – emelte ki Poórné Mike Éva, textilműves.

Hozzátette: ezek a termékek a környezet védelmében is fontosak, hiszen egy textiltáska használata kiválthatja a nejlont.

A kiállításra számos mesterember hozta el féltve őrzött kincseit. Pálfi-Révész Krisztina például üvegékszereket készít. Krisztina elmondta, hogy az üveg annyira időtálló, hogy sosem megy ki a divatból.

– Az a tapasztalatom, hogy a lakáskiegészítőknél a mai napig dominál a levendula motívum, de egyre népszerűbbek a saját fotós faliórák is – mondta el Medveczki Katalin, lakáskiegészítő-kézműves.

Csizmadiáné Tóth Emese többek között bögréit és sütőtáljait állította ki. Munkáiban a virágokat, főként a tulipánt jeleníti meg.

A kiállítást Szinyei András alpolgármester nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy a kézműves szakmára születni kell.

– Gyermekkorában mindenki kipróbálja, milyen saját kézzel alkotni. Ehhez a hivatáshoz azonban nem elég a kitartás és az akarat. Szükség van olyan tehetségre, mely révén sikeresek tudnak lenni a munkájukban – fogalmazott az alpolgármester.

A megnyitót a Dalvarázs Show Kórus műsora zárta, ami elvarázsolta a közönséget. A kiállítást és vásárt március 11-ig látogathatják az érdeklődők.