A hatvani képviselők a keddi rendkívüli testületi ülésen módosították a kórházzal kötött egészségügyi feladatellátási szerződést. Horváth Richárd polgármester elmondta: ezzel a döntéssel a gyermekorvosi ügyelet zavartalanságát biztosították.

– A kórház jelezte felénk, hogy a gyermekorvosi ügyelet a jelenlegi körülmények között már nem fenntartható. Így elindultak a közös tárgyalások a kórházzal, illetve az érintett orvosokkal, hogy hogyan tudnánk megvalósítani a zavartalan gyermekorvosi ügyeletet. A tárgyalások kapcsán megszületett az az eredmény, amelyet most elfogadott a képviselő-testület, így zökkenőmentesen folytatódhat Hatvanban a gyermekorvosi ügyelet – fejtette ki a polgármester.

A testvérvárosi programokról is határoztak a képviselők. A mostani 2,5 millió forint értékű pályázat az idei Határtalan Zenei Fesztivál megvalósítását segíti. Mindemellett a Százszorszép Óvodában egy korszerű tornaszobát alakítanának ki – erről is döntöttek a képviselők, ezt a Területi Operatív Program keretében egy száznegyven millió forint értékű pályázatból valósítanák meg. A piac és a könyvtár melletti zöldterületek megújításáról is határoztak, a mostani döntés a tervezési folyamatokat segíti elő. A teniszpálya bérbeadására pedig pályázatot írnak ki, hogy olyan üzemeltetőt találjanak, aki a jövőben is biztosítani tudja a hatvaniaknak, hogy helyben teniszezhessenek.

A testületi ülésen Horváth Richárd polgármester nőnap alkalmából virággal köszöntötte hölgy képviselőtársait.