Péntek délután sokan gyűltek össze a Hatvany Lajos Múzeumban, hogy részt vegyenek Szabó Krisztina énekművész és tanítványainak adventi koncertjén. Már hagyomány, hogy a hatvani Kocsis Albert Zeneiskola művésztanára és növendékei ünnepi műsorral kedveskednek a közönségnek, ez az ajándék az idei évben sem maradt el. Az előadás kezdetén Kökény Ferenc, az intézmény igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve azt, hogy: ez az ünnepi műsor méltó alkalom arra, hogy magában mindenki ráhangolódjon a közelgő karácsonyra.

Az est további része valóban az ünnepi hangulat jegyében telt, a koncerten olyan klasszikusok csendültek fel, mint az Ave Maria, a Santa Claus Coming vagy a Halleluja. A repertoárban azonban elhangzottak igazi különlegességek is, ugyanis Orbán Flóra Lili egy finn karácsonyi dalt adott elő a közönségnek. – Finnugor szakos hallgató vagyok és megismertem egy gyönyörű adventi dalt. Úgy vélem, ez meglehetősen ritkán csendül fel itt Hatvanban, éppen ezért lehet ez egy érdekes élmény a hallgatóság számára. Általában klasszikusokat éneklek, most mégis nagyon jól esik egy kicsit a könnyedebb műfaj felé kikacsintani – közölte Orbán Flóra Lili, aki csaknem 5 éve már, hogy Szabó Krisztina tanítványa.

Szabó Krisztina és tanítványainak előadásából áradt az önfeledt jókedv és zeneszeretet. A gyerekek elmondása szerint, már a próbákon nagyon jó hangulat volt. Az énekes közösség úgy vallja, az ünnepet legjobb örömmel és hálával várni, ez a szellemiség pedig átjött a növendékek dalaiból is. – A legutolsó próba nagyon vidámra sikeredett, nagyon sokat nevettünk közösen. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne vettük volna komolyan a dalokat, egyszerűen csak jó együtt énekelni és ez mindig jókedvre is derít minket – fogalmazták meg gondolataikat Kiss Lilien, Kocsis Emma és Kelemen Kitti. Szabó Krisztina ráerősített: a gyerekek valóban komolyan veszik a zeneoktatást, de az ünnepi műsorra való felkészülés mégis laza és önfeledt volt. – Arra törekedtem, hogy több dallal készüljünk, hisz nem lehetett tudni, hogy a Covid miatt ki az, aki esetleg karanténba kerül. Éppen ezért az adventi előadás jócskán bővelkedik különleges zeneművekben, s remélem, hogy ezáltal a közönség is ráhangolódik az ünnep szellemiségére – mondta Szabó Krisztina.