A múlt évben a Misztrál együttes adott koncertet a magyar kultúra napja alkalmából a Grassalkovich-kastély dísztermében. Az együttes magyar és külföldi költők verseit, valamint népdalfeldolgozásokat adott elő. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány volt.

Hatvanban, a korábbi években a kulturális intézmények külön programokkal készültek a magyar kultúra napjára, azonban tavaly óta az Ady Endre Könyvtár, a Grassalkovich Művelődési Ház és a Hatvany Lajos Múzeum közösen szervezik meg az ünnepet. Márkus Mariann, a Hatvany Lajos Múzeum igazgatója elmondta, hogy idén a magyar kultúra napja alkalmából József Attila világát idézik meg a közönségnek. Ebben Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, valamint Sebő Ferenc Kossuth-díjas énekes, és zenésztársaik működnek közre. Az előadók a költő gondolatait tolmácsolják majd prózában és dalban. A művészek több mint 15 éve járják az országot fellépéseikkel,  amelyek egyik célja, hogy meghitt, bensőséges kapcsolatot hozzon létre a közönséggel. – A művészek József Attila munkásságát és szellemiségét idézik majd meg a színpadon, nagyon sokan várják már az előadásukat. Jordán Tamás és Sebő Ferenc előadása országszerte nagy sikert arat a különböző rendezvényeken, a színvonalas előadás és az igényes szórakozás garantált ezen az estén – részletezte Márkus Mariann.

Hozzátette: az est folyamán fellépnek majd Barvich Iván és Perger László zenészek is, továbbá Gulics Amina, a Bajza József Gimnázium tanulója egy verses előadással készül.

A magyar kultúra napját Hatvanban január 22-én 18:00 órakor rendezik meg a Nagy Endre Rendezvényteremben.

Kezdőkép: google.com