Jótékonysági koncertet adott kedd este a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar a Grassalkovich Művelődési Házban, ahol a művésztársaság klasszikus darabokkal, operett- és musicalrészletekkel, Broadway-számokkal és filmzene-betétekkel varázsolta el a közönséget.

A zenekar története 1997 novemberében kezdődött Budapesten. Ekkor találta meg Berki Sándor hegedűművész azokat a társakat, akiket keresett: Kassai Róbert, zongoristát, Bánzi Richárd gordonkaművészt  és Puporka Jenő nagybőgőst. A művészek a hatvani jótékonysági koncertre igyekeztek érdekes zenei összeállítást elhozni a nagyérdeműnek.

A szalon- és klasszikus zenei koncertrepertoárnak ezúttal jótékony célja is volt, hiszen a belépőkből befolyt összeget a Kocsis Albert Zeneiskola számára ajánlották fel a zenészek.

Szabó Krisztina operaénekesnő elmondta: a mai est azért jöhetett létre, mert a szervezők hittek az összefogás erejében, ami ezúttal a zeneiskola ódon bútorzatát és a zeneoktatás fejlesztését hivatott szolgálni. – Nagy öröm látni, hogy ezen a különleges esten teljesen megtelt a művelődési ház, hiszen ez is bebizonyítja, hogy a jó cél mekkora erőt tud megmozgatni. A program célja a hatvani Kocsis Albert Zeneiskola növendékeinek nyilvános szereplésének elősegítése, az intézményben zajló oktatás fejlesztése, a zeneiskola épületének szépítése és megóvása – mondta Szabó Krisztina főszervező.

A Kék Duna Koncert-Szalonzenekar pedig a hatvani közönségnek elhozta mindazt a zenei élményt, amit már a világ több nagyszínpadán, többek között Londonban, Münchenben, Moszkvában és Izraelben is megajándékoztak a hallgatóságuknak.