A Nagy Endre Rendezvényteremben tartotta a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola hagyományos jótékonysági bálját. A program különlegességét az adta, hogy az intézmény idén ünnepli fennállásának 130. évfordulóját. Az esemény a nyitótánccal kezdődött melynek részeként standard kategóriába tartozó táncokat láthatott a közönség. Ezt követően pedig énekes produkciókkal folytatódott az est. A jótékonysági ünnepségre Mátyássy Gábor festőművész is készített egy alkotást, melyet árverésre bocsátott – ezzel támogatva az iskolát.

Polonkai Zoltánné az intézmény igazgatója elmondta, hogy a bálon befolyt összeget a rendezvényeik megvalósítására fordítják. – Április 12-én lesz egy nagyszabású diákgálánk, az összegyűlt pénzből szeretnénk színvonalassá tenni ezt az eseményt. Örömmel látom, hogy sokan eljöttek a bálra, és támogatnak minket. A jótékonysági eseményeinkről mindig pozitív visszajelzést kapunk, a hangulat is rendszerint nagyon jó – emelte ki.

A programon Horváth Richárd polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy a város életében meghatározó szerepet töltenek be az iskolák. – 130 éve jött létre az intézmény, az évek alatt rengeteg diák és pedagógus megfordult az épületben. Magas szintű szakmai oktatás történik az iskolában, a tanítók nap mint nap azért dolgoznak, hogy a gyermekeket jó irányba tereljék – részletezte. A városvezető kitért arra is: fontos, hogy jó szakemberek foglalkozzanak a diákokkal, azonban a legmeghatározóbb a családdal töltött minőségi és tartalmas idő, hiszen ez az, ami a legtöbbet jelenti a felnövőben lévő gyermekek számára.

A Kossuth iskolai idén 130 éves, ezért a bál díszlete a régmúlt éveket idézte fel, így a vendégek megtekinthették például a régi évkönyveket és az iskola egyéb kiadványait is. Mindezek mellett az eseményen egy kiállítás is nyílt a diákok festményeiből, valamint grafikai munkáikból.

Fotó: Rozgonyi Dezső