Házi készítésű harapnivalókkal és süteményekkel teltek meg az asztalok a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Megtalálható volt linzer, mirinda szelet, kókusztekercs, de volt, aki pogácsával érkezett az Újhatvani Római Katolikus Plébánia alapítványa által szervezett farsangi batyus bálra. Dányi Istvánné már hosszú évek óta tagja az egyházközségnek, az Újhatvani Szent Rita Karitászcsoport vezetőjeként pedig a rászorulókon segít. – A munkánk sok erőt ad, amikor másokon segítünk, és látjuk az örömöt az arcokon, az minket, önkénteseket is jó érzéssel tölt el. Közel áll hozzám ez a közösség, mindig jó hangulatban telik az együtt töltött idő – foglalta össze.

Az Új-hatvani Szent István Alapítvány csaknem huszonöt éve segíti a plébánia működését, és a város egyházi iskoláinak programjait – fogalmazott Ráczné Sisa Ágnes, az alapítvány felügyelő bizottságának elnöke. Mint mondta, egyházi rendezvényeikkel a közösséget kívánják még inkább összekovácsolni. Míg az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola és a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium tanulóinak rendszeresen szerveznek táborokat, zarándoklatokat, a legkiemelkedőbb diákokat pedig ösztöndíjjal jutalmazzák. A farsangi bált idén is jótékony céllal valósították meg, a bevételből a plébánia eszközparkját kívánják bővíteni.

– Nagyon sok olyan program van az újhatvani templom kertjében, amihez sátorra van szükségünk, azonban mindig kölcsön kell kérnünk. Az idei bál bevételéből rendezvénysátort szeretnénk vásárolni, ezt rendkívül hasznos lenne a táborokon is – részletezte.

A bálozóknak ünnepi műsorral is készültek a szervezők. A jelenlévők láthattak egy részletet a Csipkerózsika balettből, énekelt és gitározott Varga Dániel, és a széchenyis énekkart is hallhatta a közönség. Az eseményen jelen volt Kecskés Attila plébános, és a városvezetés tagjai is részt vettek. Az rendezvényen tartottak továbbá tombolahúzást, amelynek nyereményei felajánlásokból érkeztek. Az egész estés jó hangulatról pedig élőzenével gondoskodtak.

Fotó: Rozgonyi Dezső