Apácák, reneszánsz táncosok, ördögök, és boszorkányok lepték egy a Dali színháztermét. A színes farsangi társaság azért gyűlt össze, hogy vidám hangulatban búcsúztassák a telet.

Az esemény már régi hagyomány a klub életében – mondta a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub vezetője. Berkes Jánosné hangsúlyozta, hogy a színes jelmezek mellett széles műsorkínálattal készültek az eseményre. – Lesznek benne különböző táncok, country, spanyol tánc, ördög tánc, kacsatánc. Lesz benne színpadi jelenet. Egyéni produkciók. Úgy gondolom, hogy nagyon színes műsort állítottunk össze – mondta.      

Berkes Jánosné hozzátette, idén először a nemrég megalakult Rózsa Klub tagjai is eljöttek az eseményre. Csörögi Mihályné, a boldogi közösség vezető helyettese kiemelte, hogy a két szervezet között nagyon jó a kapcsolat, és már több közös programon is részt vettek. – Színházban is voltunk együtt, és nagyon segítőkészek, bármiről legyen szó. Mi is szerveztünk már műsort, amire meghívtuk a hatvani nyugdíjas klub tagjait is. Az esemény után azt mondták, hogy ilyen fergeteges buliban még nem voltak. Úgyhogy boldoggá tettek bennünket – részletezte.

A farsangi mulatság vendégei között voltak a Vasutas Szakszervezeti Nyugdíjas Klub tagjai, és a hatvani városvezetők is. Horváth Richárd polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, mindig örömmel vesz részt a közösség programjaiban. Ahogy mondta:  

Nagyon jó azt megtapasztalni, hogy a közösség tagjai a mindennapi gondokon túl is képesek szeretni. Ez egy fantasztikus érzés. Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Nagyon örülök, hogy ezt az érzést önök által, személyesen megtapasztalhatom.”  

A színes programkavalkád beszélgetéssel, valamint édes, és sós sütemények elfogyasztásával záródott. 

A Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub következő programja szintén a Daliban lesz, ahol egy beszélgetésen vesznek majd részt, amelynek a vendége Dr. Köles József főorvos lesz.  

Fotó: Albert Péter